Skip to main content

Selvi: Mülteci politikası değişiyor

Selvi: Mülteci politikası değişiyor
posted onSeptember 9, 2021
nocomment

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Türkiye’nin mülteci sorunu konusunda politika değişikliğine gittiğini ileri sürdü. Selvi, konunun AKP MYK toplantısında tartışıldığını ve Erdoğan’ın, Taliban yönetiminin kabul etmesi durumunda Afgan mültecilerin tamamını ülkelerine geri göndermekten söz ettiğini yazdı.

Mülteci meselesi hakkında AKP MYK toplantısında konuşulanları köşesine taşıyan Selvi, “MYK’da mülteci sorunu üzerinden Afganistan’daki yeni yönetim konu gündeme geliyor. Sadece Afgan mültecilerin geri gönderilebilmesi için dahi, Afganistan’da kurulacak olan hükümetle temas kurulması gerektiğinin altı çiziliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Yeni yönetim kabul ettiği takdirde Afganların tamamının gönderilmesinden' söz ediyor. Bu yeni ve önemli bir yaklaşım.” ifadelerini kullandı.

Selvi politika değişikliğinin sadece Afganlar ile sınırlı olmadığını belirterek, “Suriyeli mülteciler konusunda da yeni bir yaklaşım söz konusu. Ankara’da kayıtlı olmayan Suriyelerin gönderilmesi kararı yeni politikanın ilk adımını oluşturuyor." dedi.