Skip to main content

Erkan Yıldırım’dan Sedat Peker’e suç duyurusu

Erkan Yıldırım’dan Sedat Peker’e suç duyurusu
posted onMay 29, 2021
nocomment

Binali Yıldırım’ın oğlu Erkan Yıldırım kendisini uyuşturucu ticareti yapmakla suçlayan organize suç örgütü lideri Sedat Peker hakkında suç duyurusunda bulundu.

Eski Başbakan ve AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ın oğlu Erkan Yıldırım, kendisine yönelik uyuşturucu ticareti güzergahını değiştirmek için Venezuela’ya gittiği iddiasını ileri süren Sedat Peker hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sedat Peker ne demişti?

Geçen yıl yönü Türkiye olan bir gemide 5 ton kokainin Kolombiya tarafından yakalanması sonrası, uyuşturucu ticaretinin Venezuela olarak değiştiğine dikkat çeken Peker, "Bu mal yakalandıktan sonra yeni bir güzergâh kurmak için Venezuela’ya kim gitti? Evet kim gitti? Eski başbakanımız sayın Binali Yıldırım’ın oğlu Erkan Yıldırım bey. Bu senenin başında ocak ayında gitti 4 gün kaldı, şubat ayında gitti 4 gün kaldı. Karakas Limanı var oradan kuru yük gemileri direk Türkiye’ye gelebiliyor ama konteyner gemileri Dominik üzerinde durma yapıp o şekilde devam edebiliyor. Yani esas gelen kokainler Dominik üzerinde de çok yakalanmaya başlayacak. Yeni güzergâh burası." demişti.

Söz konusu iddiaları reddeden Binali Yıldırım, "İddialar kesinlikle iftiradır, şiddetle reddediyoruz. Bizimle uyuşturucuyu yan yana getirmek tümüyle hakarettir, tümüyle reddediyoruz." demişti.