Skip to main content

Halkbank için son şans 12 Nisan

Halkbank için son şans 12 Nisan
posted onApril 10, 2021
nocomment

Halkbank avukatları 12 Nisan Pazartesi günü New York İkinci Bölge İstinaf Mahkemesi hakimlerinin karşısına çıkacak ve Halkbank’ın Amerika’da yargılanmaması gerektiği ile ilgili sunum yapacak. Temyiz duruşmasının Halkbank için son şans olduğu belirtiliyor.

VOA’ye konuşan New York Barosu Avukatı Cahit Akbulut, “Pazartesi gerçekleşecek duruşmada Halkbank’ın avukatları hakimlere neden ABD’de yargılanamayacaklarını sözlü olarak ifade edecek. Bu savunma Halkbank için son bir şans. Hakimlerin ikna olmaması halinde dava alt mahkemede görülmeye devam edecek ki bu mahkemeden Halkbank’ın suçsuzluğu yönünde bir kararın çıkması oldukça düşük bir ihtimal” dedi.

New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nin Rıza Sarraf ve Hakan Atilla’yı yargıladığı dönemde Halkbank’ı da dolaylı olarak suçlu ilan ettiğini hatırlatan Akbulut, Hakim Richard Berman’ın İran’a yönelik ambargoların Sarraf’ın yönettiği bir suç şebekesi ile delindiğini ve bunun merkezinde de Halkbank’ın olduğunu dediğini hatırlattı.

Olası yeni duruşmalarda Reza Sarraf’ın yeniden kilit bir rol oynayabileceğine dikkat çeken Akbulut, Sarraf’ın halen herhangi bir ceza almamış olmasının ilginç olduğunu söyledi.