Skip to main content

Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve Buldan’dan peş peşe seçim açıklamaları

Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve Buldan’dan peş peşe seçim açıklamaları
posted onApril 6, 2021
nocomment

Yıl sonuna doğru seçim bekleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurmaylarına seçime “Hazırlanın” talimatını verdiği iddia edildi.

Milliyet’in haberine göre, Pazartesi günü toplanan CHP MYK’sında İstanbul Sözleşmesi ve ekonomide yaşanan gelişmeler konuşuldu.

Toplantıda CHP Lideri parti yönetimine, “Anadolu’yu gezmeye devam edeceğiz. Halka gidip anlatıyoruz. Anlatmaya devam edeceğiz. Mücadeleye devam edeceğiz. Yıl sonuna doğru seçim bekliyoruz. Sonbaharda seçim bekliyorum, olacak gibi” dedi. 

Kemal Kılıçdaroğlu’nun erken seçim konusunda, “Hazırlanın” talimatını verdiği öğrenildi.

Bahçeli’den yanıt: Rüyalarında darı ambarı dişliyorlar

Kılıçdaroğlu’nun erken seçim açıklamasına yanıt veren MHP Lideri Devlet Bahçeli "Sonbaharda seçim olur diyenler, rüyalarında darı ambarı dişliyorlar. Kılıçdaroğlu ve ipe dolanmış yoldaşları boş yere umutlanmasın; seçim zamanında yapılacak, bu millet ufkunu karartan zilleti kaçtığı yere kadar kovalayacaktır" ifadesini kullandı. 

HDP’den erken seçim çağrısı

Erken seçim tartışmaları ile ilgili olarak bir açıklama da HDP’den geldi.

Partisinin haftalık grup toplantısında erken seçim çağrısı yapan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Halk, bu iktidardan bir an önce kurtulmak için seçim sandığını istemektedir ve bunu talep etmektedir. Biz de bir kez daha çağrı yapıyoruz, çözüm erken seçimdedir diyoruz” diye konuştu.