Skip to main content

Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan Kürdistan’a pul tepkisi: Vahim hatanın düzeltilmesini bekliyoruz

Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan Kürdistan’a pul tepkisi: Vahim hatanın düzeltilmesini bekliyoruz
posted onMarch 10, 2021
nocomment

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Papa için hazırlanan Kürdistan haritalı pul hakkında açıklama yaptı.

Papa Francis’in Kürdistan’a ziyareti kapsamında hazırlanan Kürdistan haritalı pula tepki gösteren bakanlık, "Bu vahim hatanın derhal düzeltilmesine yönelik gerekli açıklamanın biran önce ve net bir şekilde yapılmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı açıklamasında "Papa Fransuva’nın Irak’ı ziyareti vesilesiyle IKBY tarafından bastırılması öngörülen hatıra pulları arasında ülkemizdeki bazı illeri de içeren bir haritanın resmedildiği bir pulun da yer aldığı görülmektedir. IKBY makamlarından bu vahim hatanın derhal düzeltilmesine yönelik gerekli açıklamanın biran önce ve net bir şekilde yapılmasını bekliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Öte yandan konu hakkında bir açıklama da Kürdistan Ulaştırma ve İletişim Bakanı Anu Cewher’den geldi.

Papa’nın ziyareti için hazırlanan pulların tasarım olduklarını ve basım için resmi onay almadıklarını bildiren Cewher, pulların son hali için resmi onay alındıktan sonra üzerlerine Kürtçe, Arapça, Süryanice ve Türkmence dillerinde yazılara yer verileceğini söyledi.

7 Mart’ta Kürdistan’ı ziyaret eden Papa için Kürdistan Ulaştırma ve İletişim Bakanlığı tarafından 6 farklı pul örneği basılmış, bunlardan biri olan ve Kürdistan’ın dört parçasını ifade eden pula Türkiye ve Irak’tan tepkiler gelmişti.