Skip to main content

İran askerleri Doğu Kürdistanlı 2 kardeşi katletti

İran askerleri Doğu Kürdistanlı 2 kardeşi katletti
posted onMarch 5, 2021
nocomment

İran Devrim Muhafızları Birlikleri, Piranşar kentinin Şinabad ilçesinde kurmuş oldukları kontrol noktasında, bir pikabı uyarmaksızın taradılar.
 
Yaklaşık 100 merminin isabet etiği pikap içerisinde bulunan Osman Naderi (26) Abdullah Naderi (38) kardeşler yaşamını yitirdi. 

Kimlikleri gizli kalmak şartıyla Avatoday’e konuşan yakınlar, Osman ve Abdullah Naderi kardeşlerin bir halı yıkama firmasında çalıştıklarını, işyerlerinden evlerine döndükleri sırada İran Devrim Muhafızları’nın açtığı ateş sonucu hayatlarını kaybettiklerini ifade ettiler. 

Öldürülen kardeşlerin üzerinde silah ya da herhangi bir suç unsurunun bulunmadığını belirten yakınlar, Devrim Muhafızlarının sorumluluklarını gizlemek için senaryo planladığını söylediler. Yakınlarından birinin aktardığına göre, Devrim Muhafızları ve istihbaratçılar olaydan sonra, öldürülen iki kardeşin evine bir çuval silah götürüp bunları kayıt altına aldılar.

İran İstihbarat Bakanlığı, olay hakkında yaptığı açıklamada “eylem hazırlığındaki teröristlerin” etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Yakınlar öldürülen kardeşlerin babası ve amcalarının olay gecesi IRGC istihbarat bürosuna götürüldüklerini ve konuşmamaları için tehdit edildiklerini ifade ettiler. Öldürülen iki kardeşin vücuduna yüzlerce merminin isabet ettiğini belirten yakınlar, Devrim Muhafızları’nın, ailelerin naaşları görmesine izin vermediklerini söylediler.

Devrim Muhafızları iki kardeşin çıkan çatışma sonucu öldürüldüğünü açıkladı. 
Fakat görgü tanıklarına göre silahsız olan Osman ve Abdullah’ı, Devrim Muhafızları tarayarak öldürdü.