Skip to main content

Reuters: Dêrezor’da pusuda öldürülen 28 kişi, Şam’a bağlı asker ve milis

Reuters: Dêrezor’da pusuda öldürülen 28 kişi, Şam’a bağlı asker ve milis
Reuters, Suriye'nin Dêrezor bölgesin’de pusuya düşürülen otobüste öldürülen 28 kişinin Şam rejimine bağlı asker ve milisler olduğunu bildirdi.
posted onDecember 31, 2020
nocomment

İngilizlerin köklü yayın kuruluşu Reuters, Suriye'nin Dêrezor bölgesin’de pusuya düşürülen otobüste öldürülen 28 kişinin Suriye rejimine bağlı asker ve milisler olduğunu bildirdi.

Bazı kaynakların ölü sayısını 30’un üzerinde olduğunu iddia ettiği pusu saldırısıyla ilgili olarak Reuters'a konuşan taraf değiştirmiş bir asker, aracın izinden dönen asker ve hükümet yanlısı milisleri taşıdığını ifade etti. Kaynak, otobüsün saldırıya uğradığı sırada üsse dönmekte olduğunu ifade etti.

“Ölenlerin çoğu elit 4. Tugay mensubu”

Bir başka kaynak ise saldırıda en az 30 kişinin öldüğünü ve bunlarında çoğunun Suriye ordusunun elit 4. Tugay'ının mensupları olduğunu söyledi. 4. Tugay'ın IŞİD'in bölgeden çıkarılmasından bu yana çevrede yoğun varlığı bulunuyor. 

Reuters'a konuşan kaynaklar kaynaklar saldırının bir otobüse değil, direkt bir ordu aracına yapıldığını aktardı.

Olayı ilk olarak duyuran Suriye Devlet Ajansı SANA, olayla ilgili pek fazla detay paylaşmadı. Palmira şehri yakınlarında çoğunlukla Suriye ordusunun ve İran rejmi destekli milislerin konuşlandığı biliniyor.

SANA, saldırıda 25 kişinin öldüğünü ve bu ölenlerin sivil olduğunu iddia etmişti.

Yerel ve istihbari kaynaklar, Dêrezor’da son aylarda DAİŞ'li teröristlerin faaliyetlerinin arttığı ve vur-kaç taktiği ile gerçekleştirdiği saldırılarında ciddi artış olduğunu belirtiyor.