Skip to main content

Rojhelat’ta çatışma: 3 Pasdar öldü

Rojhelat’ta çatışma: 3 Pasdar öldü
Rojhelat’ın Urmiye kenti kırsalında İran rejimi Pasdaranları ile Kürt güçleri arasında çıkan çatışmada 3 Pasdarın öldüğü bildirildi. Dün gerçekleşen çatışma ardından İran rejim güçleri, çatışmanın çıktığı bölgenin yanı sıra Güney Kürdistan topraklarına da hava ve top saldırıları gerçekleştirdi.
posted onNovember 15, 2020
nocomment

Doğu Kürdistan’ın (Rojhelat) Urmiye vilayeti kırsalında İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları (Pasdaran) ile Kürt güçleri arasında çıkan çatışmada 3 Pasdarın öldüğü bildirildi.

Dün Tergewer ve Berdereş bölgesinde gerçekleşen çatışma ardından İran rejim güçleri, çatışmanın çıktığı bölgenin yanı sıra Güney Kürdistan topraklarına da hava ve top saldırıları gerçekleştirdi.

Rojhelat İnsan Hakları Örgütü Hengaw’ın çatışma ve İran rejiminin bombardımanıyla ilgili yaptığı açıklamada İran rejim güçlerinin çatışma ardından bölgeye yönelik helikopterler destekli top saldırılarına başladığı belirtildi.

İran rejiminin Güney Kürdistan (Başûr) sınırlarına da saldırılar gerçekleştirdiği belirtilen açıklamada saldırıların Tergewer ve Berdereş Dağında yoğunlaştığı aktarıldı.

Hengaw açıklamasında dün İran rejimine karşı silahlı mücadele yürüten bir Kürt parti gücü ile İran rejimi Pasdaranları arasında çıkan çatışmada 2 Pasdar ile 1 Pasdar komutanının öldüğü 4 Pasdarın ise yaralandığı kaydedildi.

Öte yandan İran rejimi devlet televizyonu, Kürt gücünden de kayıplar olduğunu iddia etti. Çatışma ve kayıplarla ilgili Kürt güçlerden henüz resmi bir açıklama yapılmadı.