Skip to main content

Kanada: Türkiye’nin Karabağ’da askeri teknolojimizi kullanmasını araştırıyoruz

Kanada: Türkiye’nin Karabağ’da askeri teknolojimizi kullanmasını araştırıyoruz
Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Kanada askeri teknolojisinin Azerbaycan ve Ermenistan arasında çatışmaların yaşandığı Dağlık Karabağ’da kullanılıp kullanılmadığına dair soruşturma açıldığını açıkladı.
posted onOctober 4, 2020
nocomment

Türk devletinin Kanada’dan satın aldığı askeri teknolojiyi Dağlık Karabağ’da Ermenistan’a karşı kullanması için Azerbaycan’a verdiği yönünde uluslararası basında çıkan haberler ardından Kanada hükümeti, askeri teknolojisinin Azerbaycan ve Ermenistan arasında çatışmaların yaşandığı Dağlık Karabağ’da kullanılıp kullanılmadığına dair soruşturma açıldığını duyurdu.

Konu hakkında açıklama yapan Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Kanada askeri teknolojisinin Azerbaycan tarafından Dağlık Karabağ’da kullanılıp kullanılmadığına dair soruşturma açıldığını söyledi.

AFP'nin servis ettiği habere göre Kanada'da medya ülke teknolojisiyle üretilen insansız hava araçlarının Azerbaycan tarafından Ermenistan ile yürütülen çatışmalarda kullanıldığına dair iddialara yer verdi.

Kanada'da üretilen insansız hava araçlarının görüntüleme ve hedef teknolojisinin çatışmalarda yer aldığı bildirilmişti.

Silah ticaretinin kontrol edilmesi için mücadele eden kimi sivil toplum aktivistleri, Kanada şirketi Wescam'in Türk devletine askeri malzeme sattığını belirtti.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau ise yaptığı basın toplantısında Kanada Dışişleri Bakanı Francois-Philippe Champagne'in ne olduğunu araştırmak üzere bir soruşturma başlattığını duyurdu.