Skip to main content

Türk katil çeteleri Afrin’de 1 yaşındaki bebeği katletti

Türk katil çeteleri Afrin’de 1 yaşındaki bebeği katletti
Türk devleti güdümündeki katil çeteler, işgal altındaki Rojava’nın Afrin kentinde 1 yaşındaki Kürt bebeği katletti.
posted onSeptember 20, 2020
nocomment

Türk devleti güdümündeki katil çetelerin işgal altındaki Batı Kürdistan’ın Afrin kentinde, Kürt bir yurttaşın motosikletine ateş açması sonucu babasının kucağındaki 1 yaşındaki bebeği katlettikleri bildirildi.

Rûdaw’a konuşan afrin’den isminin açıklanmasını istemeyen yerel bir kaynak, bugün öğleden önce saat 11:00 sıralarında Welat Caddesi’nde Türk devleti güdümündeki cihatçı haydut çete grupları mensubu bir unsurun Kürt bir yurttaşın motosikletine ateş açması sonucu kurşunun, motor sürücüsü ve kucağında seyahat eden 3 yaşındaki bebeğine isabet ettiğini belirtti.

Yaralanan bebeğin hayatını kaybettiğini, babasının ise yaralandığını belirten kaynak hayatını kaybeden bebeğin isminin Yusuf Osman olduğunu söyledi.

Rûdaw, saldırı anına ilişkin video görüntüsünün kendilerine ulaştığını belirtirken görüntülerde silahlı bir kişinin Welat Caddesi’nde elindeki kalaşnikof ile ateş ettiğinin görüldüğünü aktardı.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi'ne bağlı Uluslararası Bağımsız Suriye Araştırma Komisyonu geçtiğimiz günlerde Suriye ve Rojava’da yaşanan insan hak ihlalleriyle ilgili yayınladığı raporunda, Rojava’nın Afrin, Serêkaniyê ve Grê Spi kentlerini işgal eden Türk devleti ve güdümündeki katil çeteler suçlanırken Türk devletine, çetelerin ihlallerinin son bulması için çağrıda bulunulmuştu.