Skip to main content

Türk ordusu Rojhelat’a saldırdı

Türk ordusu Rojhelat’a saldırdı
Türk ordusu Rojava ve Başûr’dan sonra şimdi de Rojhelat’ı vurdu. Türk ordusuna bağlı topçu birliklerinin Bakur sınırına yakın Rojhelat’ın Maku kentine bağlı Yarmiq köyünü bombaladığı bildirildi.
posted onAugust 31, 2020
nocomment

Türk ordusu Batı (Rojava) ve Güney Kürdistan’dan (Başûr) sonra şimdi de Doğu Kürdistan’ı (Rojhelat) vurdu. Türk ordusuna bağlı topçu birliklerinin Bakur sınırına yakın Rojhelat’ın Urmiye vilayetine bağlı Maku kentinin Yarmiq köyünü bombaladığı bildirildi.

Rojhelat İnsan Hakları Örgütü Hengaw, konuya dair yaptığı açıklamada Türk ordusuna bağlı topçu birliklerin Bakur sınırındaki Maku kentinin Yarmiq köyünü bombaladığını duyurdu.

Türk ordusunun dün gece saatlerinde başlayan saldırısının bu sabaha kadar sürdüğünü bildiren Hengaw, bu saldırının İran İslam Cumhuriyeti güvenlik birimleri ile koordine halinde gerçekleştirildiğini ifade etti.

Hengaw’ın Yarmiq köyü sakinlerine dayandırdığı açıklamasına göre köy, Türk topçusunun saldırısına maruz kalmasına rağmen İran İslam Cumhuriyeti güçleri, saldırıya herhangi bir karşılık vermedi.

Köy sakinleri saldırıda herhangi bir can kaybı veya yaralanmanın yaşanmadığını ancak maddi hasar meydana geldiğini aktardı.

Köylüler, Türk ordusu saldırısından dolayı köydeki bazı evler ile köy mezarlığının hasar gördüğünü belirtti.