رفتن به محتوای اصلی

HPG: Mardin saldırısı karanlık bir olay

HPG: Mardin saldırısı karanlık bir olay
posted onJanuary 22, 2023
noدیدگاه

Mardin’de 5 Duhoklu’nun öldürülmesi ile ilgili açıklama yapan Halk Savunma Güçleri (HPG), olayın “planlı bir kontra saldırısı olabileceğini” bildirdi.


PKK’nin askeri kanadı Halk Savunma Güçleri (HPG), 19 Ocak gecesi Mardin-Nusaybin yolu üzerinde hareket halindeki bir cipe düzenlenen silahlı saldırı hakkında açıklama yaptı.


Olayda hedef alınan kişilerin Rêkanî aşiretine mensup olduğunu, bulundukları köy ve bölgelerin birçok kez Tür Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) saldırılarına maruz kaldığını belirten HPG, “Bu insanlarımız Türk devletinin hedefinde olduğu için Mêrdîn’de gerçekleşen son olayın karanlık bir olay olduğu görülmektedir” dedi.


Mardin’deki olayın kontra saldırısı olabileceğine dikkat çekilen açıklamada, "Türk devletinin bu olayı sıradan adli bir vakaymış gibi göstermeye çalışıp, savcılık eliyle gizlilik kararı getirmesi dikkat çekicidir. Bu yüzden gerçekleştirilen vahşi katliamın Kürtleri sindirme planı çerçevesinde yapılan planlı bir kontra saldırısı olabileceği ihtimalini güçlendirmektedir" açıklamasında bulundu.


19 Ocak günü tedavi olmak amacıyla Habur Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapan Kürdistan Bölgesi Duhok vilayeti nüfusuna kayıtlı 5 kişinin içinde bulunduğu cip, Nusyabin-Kızıltepe karayolu üzerinde hareket halindeyken silahlı saldırıya uğramış, araç içerisinde bulunanların tamamı hayatını kaybetmişti. 

Olayla ilgili gözaltına alınan ve tetiği çektiği iddia edilen kişi, saldırıyla alakasının bulunmadığını söylemişti.