رفتن به محتوای اصلی

Mesrur Barzani: Başûrlu siyasi taraflar arasındaki diyalog olumlu bir hava yarattı

Mesrur Barzani: Başûrlu siyasi taraflar arasındaki diyalog olumlu bir hava yarattı
Kürdistan Bölge Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani, Başûr’daki Kürt siyasi tarafları arasındaki müzakerelerin Kürdistan Bölgesi’nde olumlu bir hava yarattığını söyledi.
posted onJuly 30, 2020
noدیدگاه

Güney Kürdistan’daki (Başûr) Kürdistan Bölge Hükümeti Bakanlar Kurulu toplantısında konuşan Başbakan Mesrur Barzani, Başûr’daki Kürt siyasi tarafları arasındaki müzakerelerin Kürdistan Bölgesi’nde olumlu bir hava yarattığını söyledi.

Video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısında konuşan Başbakan Mesrur Barzani, Kürdistan Bölgesi’ndeki siyasi taraflar arasındaki iç sorunları çözmeye dayalı diyalog ve karşılıklı anlayışın olumlu bir hava oluşturduğunu belirtti.

Hükümete destek ve birlik için önemli bir adım olan siyasi taraflar arası diyalogu Bakanlar Kurulu adına memnuniyetle karşıladığını kaydeden Başbakan, bakanların Kürdistan Parlamentosu’nda dün gerçekleştirilen oturumda bulunmaları ve parlamenterlerin sorularını yanıtlamalarının önemli olduğunu ifade etti.

Kabinedeki birlik ruhuyla çalışmadan ötürü bakanlara teşekkür eden Başbakan, bakanlar arasındaki koordinasyondan övgüyle söz etti.

Toplantıda, yeni tip Coronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele gündeme gelirken, Kürdistan Parlamentosu’ndaki Kürdistani bölgelerle ilgili oturum da masaya yatırıldı.

“Kürdistan Bölge Yönetimi anayasal haklarından taviz vermeyecek”

Erbil ile Bağdat hükümetleri arasındaki görüşmelerin de değerlendirildiği toplantıda, Kürdistan Bölgesi’nin anayasal haklarından taviz vermeyeceği ve yakın zamanda her iki tarafın çıkarlarının korunarak anayasal çerçevede anlaşmaya varılmasının umulduğu kaydedildi.

Toplantıda, Kürdistan Bölgesi ve Irak’ta yaşanan ekonomik sorunlar da ele alındı.